Tiny Houses

Kom gezellig vakantie vieren in één van onze tiny houses! Voor tarieven en beschikbaarheid zie hier onder.

Op onze vakantieboerderij staan 4 duurzame tiny houses, geschikt voor 1-6 personen per stuk. Heerlijk dus met het hele gezin, maar zeker ook aan te raden om met z’n tweetjes van te genieten! In het voorjaar van 2020 is bij ieder huisje een tuintje aangelegd met veelal eetbare gewassen, o.a. frambozen, bessen, druiven en kruiden mogen nu volop verder groeien. In elektra wordt voorzien door onze zonnecellen en verwarmd met volledig CO2 gecomp. propaangas. Ze zijn comfortabel ingericht naar alle gemakken van deze tijd. Een airco is aanwezig.
Er zijn twee slaapkamers met elk 2 boxsprings (2,10m). Op de slaapvide bevinden zich ook 2 slaapplaatsen (2 lattenbodems met matrassen – 2,10m lang) en is bereikbaar via het trapje in de woonkamer (zie foto), geschikt voor de kwieke volwassenen en erg leuk voor oudere kinderen. Alle bedden zijn 2,10m lang. Elk tiny house beschikt over een compleet ingerichte keuken met 4 pits elektrische kookplaat, koelkast, combi-magnetron en vaatwasser. Er is een goede zithoek met digitenne tv en fijne eettafel met comfortabele stoelen. Tevens is het tiny house voorzien van een badkamer met douche, wastafel en toilet. Elk tiny house beschikt over een eigen terras met tuinmeubilair. Er is een picknicktafel en voor aan de pergola is er een schaduwdoek.  Een tuinhaard met bbq-rooster maakt het terrasje compleet. Ieder huisje heeft een eigen hottub in de tuin. Deze is naar wens bij te huren voor €50,- per vulbeurt (incl water, hout, aanmaakspullen en schoonmaak).

 In april 2019 zijn verspreid over het erf ruim 70 walnotenbomen van meer dan 20 verschillende rassen aangeplant, uniek in Nederland. De walnotenboom geeft naast zijn heerlijke noten ook schone lucht want het is één van de meest CO2opnemende bomen! Ze zijn nog klein maar we verwachten in 2020 al de eerste noten te kunnen rapen.

De huisjes zijn gelegen in het buitengebied van Hanzestad Zutphen. Aan de Westkant ligt de stad, terwijl de andere richtingen grenzen aan het coulissenlandschap. Zowel de huisjes als het erf worden omzoomd door houtsingels jong en oud, miscanthus en hagen van sleedoorn, meidoorn, krent en wilde appel. In de tuintjes van ieder huisje zijn in 2020 veel eetbare gewassen aangeplant waaronder bessen, frambozen, bramen, druiven, vijgen, hoogstamfruit en diverse kruiden. Ieder jaar worden er bloemenranden ingezaaid voor vlinders en bijen. Er is veel fauna te spotten op het erf. Weidevogels laten zich geregeld zien langs de grote vijver. Patrijsjes verschansen zich vaak in de bloemenrand. De fazantenhaan laat zich bijna dagelijks zien/horen en in de avondzon huppelen de haasjes vaak door de wei. Op het erf nestelen o.a. torenvalken, steenuiltjes en kerkuilen. Een buizerd, raaf, rode wouw, vos, reetjes en een ringslang zijn ook al gespot. Onze kippen lopen vrij rond en in de weides grazen onze paardjes. Voor de kinderen is er genoeg ruimte om te spelen. Er zijn skelters aanwezig. Er is tafelvoetbal, tafeltennis en reuze-4-op-een-rij. Ook zijn er in ieder huisje buitenspelletjes te vinden en natuurzoekkaarten om samen de natuur verder te ontdekken.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. De huisjes zijn voorzien van CV, welke wordt gestookt op volledig CO2 gecompenseerd propaangas. De Heicohoeve heeft daarnaast voldoende zonnepanelen om ook in de eigen stroombehoefte te voorzien.

Vanaf de Heicohoeve is het prachtig wandelen en fietsen. Er zijn wandel- en fietskaarten verkrijgbaar en het is mogelijk fietsen te huren.

De Heicohoeve beschikt over een eigen houtgestookte steenoven. Regelmatig worden er daarom pizza-avonden e.d. gehouden waar een ieder aan kan sluiten! Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Reserveren kan via onderstaand formulier of u kunt:
-mailen (info@deheicohoeve.nl)
-bellen (06-51171508)
-contact opnemen via het contactformulier

Let op: een boekingsaanvraag is pas definitief als u uw boekingsbevestiging heeft ontvangen.